• Log in

Retourbeleid


Je boek of merchandise retourneren? Amazing Fables wil dat je blij bent met je recente nieuwe aankoop. Als u niet tevreden bent met uw boek, zijn we er om u te helpen.
We besteden veel aandacht aan alle details en inspecteren elk boek zorgvuldig om zijn superieure vakmanschap en kwaliteit te waarborgen. Ondanks onze inspanningen, en in het zeldzame geval dat we een defect hebben over het hoofd gezien, laat het ons dan weten.

Stuur een e-mail naar info@amazingfables.com met:
- Foto's van het defect genomen vanuit verschillende hoeken.
- Vermeld uw volledige naam, ordernummer en een beschrijving van het defect.
- Vergeet niet om het paginanummer (s) van de overgeslagen gebieden op te nemen.

Als u contact met ons op moet nemen over een boekdefect, neemt u dan binnen 15 dagen na ontvangst van uw bestelling contact op met ons klantenserviceteam met de nodige gegevens. Als het defect te wijten is aan productiefouten of beschadigd is tijdens verzending, wordt er een vervangende bestelling gemaakt. Amazing Fables kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor defectmeldingen later dan de opgegeven duur.

BELANGRIJK Begrijp alsjeblieft dat Amazing Fables geen restituties kan bieden. Als de goederen een defect hebben, zullen we het boek laten repareren of vervangen. Amazing Fables is niet verantwoordelijk voor door consumenten gegenereerde fouten, fouten of defecten die omvatten maar niet exclusief zijn voor spelling, typografische of grammaticale fouten, donkere afbeeldingen, slechte beeldkwaliteit van afbeeldingen met een lage resolutie, bestelhoeveelheid of andere bestelfouten. Zorg ervoor dat u een voorbeeld van uw boeken bekijkt voordat u uw bestelling plaatst.